Get the Flash Player to see this player.
Get the Flash Player to see this player.

Owocowe BIO pyszności na lato - w saszetkach do wyciskania

Wybór gotowych deserów z owoców jest coraz większy. To nie tylko soki i przeciery w słoiczkach, ale również kremowe smoothies. Aktualnie hitem są musy owocowe dla dzieci w saszetkach do wyciskania – idealna przekąska na spacer i w podróży. Musy owocowe w saszetkach dostępne są w najzdrowszej z możliwych jakości BIO w wydaniu firmy Danival.

Idealne musy owocowe dla małych dzieci to po prostu  100% owoców, bez polepszaczy smakowych i konserwantów. Takie produkty są odpowiednie nawet dla starszych niemowląt. I wcale nie muszą być dosładzane, aby świetnie smakować.


Czy owoce w tubkach rosną na drzewach?

Forma saszetki, zwanej popularnie „wyciskaczem” jest uwielbiana przez maluchy. A rodzice doceniają jej praktyczne zastosowanie – owoce trafiają prosto do buzi, zmniejsza się szansa, że pobrudzą wszystko dookoła!


Już roczne dziecko może samo raczyć się tym przysmakiem, a nic tak nie cieszy malucha jak możliwość samodzielnego jedzenia! W ten sposób z chęcią i bez grymaszenia spałaszuje codzienną porcję owoców. Zdrowe musy z dojrzałych truskawek, gruszek i jabłek , czyli owoców naturalnie występujących w naszej strefie klimatycznej proponuje marka Danival, lider z europejskich sklepów z organiczną żywnością. 


Organiczna żywność dla dzieci w wakacyjnym wydaniu


Musy Poki Bio Danival są smaczne, a przy tym nie zawierają szkodliwego cukru, którego warto unikać w diecie najmłodszych! Większość letnich przekąsek – lody, wata cukrowa, lizaki to niemal cukier w czystej postaci nie raz w duecie  z syropem glukozowo – fruktozowym!

Musy Danival to doskonała alternatywa do takich słodyczy. Produkowane według standardów żywności organicznej, a więc czyste ekologicznie, co oznacza, że przy uprawie nie były stosowane nawozy sztuczne, pestycydy, herbicydy i organizmy GMO.

Warto pamiętać, że naturalne odżywianie i rynek produktów BIO to próba przeciwstawienia się chorobom cywilizacyjnym wynikającym z niewłaściwej diety i przemysłowej produkcji żywności.