Muffiny z rybą i cukinią


Danie od 7 miesiąca.

Muffinki to babeczki, które dzieci bardzo lubią, a zarazem pomysł na "przemycenie" składników, które dzieci niechętnie jedzą, tym razem jest to ryba i warzywa.
Do tych muffinek użyto ryby pieczonej z masłem i natką pietruszki.

Składniki:

1 filet upieczonej ryby
1 mała cukinia
1 jajko
garstka posiekanej natki pietruszki
1 łyżka cukru
3 łyżki oleju z pestek winogron
½ - szkl. mleka modyfikowanego Humana
1 szkl. mąki

Wykonanie:

Rybę rozdrabniamy, dokładnie usuwając wszelkie ości. Cukinię kroimy w drobną kostkę, natkę siekamy. W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki, w drugiej płynne a następnie łączymy wszystko ze sobą. Wylewamy do foremek. Pieczemy ok. 30 min w temperaturze 180st.C.

Przepis pochodzi z bloga Dorota smakuje