Omlet z wołowiną, szpinakiem i makaronem


Całe jajko podajemy maluchom od 11. miesiąca, wołowinę od 11. m-ca,a szpinak od 9. m-ca.


 

 

Składniki:
1 jajko najlepiej z hodowli ekologicznej
2 łyżki gotowanego makaronu
kilka listków świeżego szpinaku
2 łyżeczki gotowanej wołowiny
2-3 plasterki marchewki ugotowanej na parze
½ miarki mleka modyfikowanego Humana
1 łyżka wody, ja użyłam wody dla dzieci Humana
1 łyżeczka łagodnej oliwy z oliwek extra vergine


Wykonanie:
Mleko rozpuszczamy w wodzie, łączymy z jajkiem, mięsem, posiekanym szpinakiem i marchewką oraz oliwą i makaronem, roztrzepujemy. Wylewamy w pojemnik parowaru. Parujemy ok 10 min.

 

Przepis pochodzi z bloga Dorota smakuje