Zupa z fasolką szparagową

Fasolkę szparagową i ziemniaka podajemy od 6. miesiąca życia, bazylię od 9., a wołowinę od 11. miesiaca.

 

 

 

 Składniki:

  • 1 ziemniak
  • 10 szt. fasolek szparagowych
  • 1 szkl. wody dla dzieci i niemowląt Humana
  • 1 ziarno ziela angielskiego
  • szczypta pieprzu
  • 5 listków bazylii
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 2 łyżeczki gotowanej wołowiny

Wykonanie:

Ziemniaka obieramy, myjemy i rozdrabniamy, zalewamy wodą, dodajemy pieprz oraz ziele angielskie i gotujemy. Po 5 minutach dodajemy rozdrobnioną fasolkę. Gotujemy do miękkości. W moździerzu rozcieramy listki bazylii z oliwą, dodajemy do zupy razem z ugotowanym, rozdrobnionym mięsem.

Użyte produkty Humana:

Woda dla dzieci i niemowląt Humana Baby-Wasser

 

 

 

 

Przepis pochodzi z bloga Dorota Smakuje